Ramsäng

En mindre, nättare säng.
Stabil känsla.
Finns i alla komforter och storlekar.

Av alla olika sorters sängar så är ramsängar eller resårsängar det som de flesta förknippar med en säng. Den består av en resårmadrass med ett eller två fjädersystem i pocket, bonell eller LFK. Runt resårmadrassen ligger en träram för att stabilisera madrassen. Ovanpå resårmadrassen har man en tunnare bäddmadrass. Sängen kan läggas i en sängram eller stå fritt på egna ben. Man skulle kunna säga att en ramsäng är en resårmadrass på ben.

Ramsäng rekommenderar vi till den som vill ha en relativt fast och stabil säng. En ramsäng kan stå direkt på golvet med upp till ca 25 höga sängben, eller läggas i en sängram.

Se alla våra ramsängar.

Kontinentalsäng

Stort fjädringsdjup ger en bottenlös, hög och lyxig känsla.
Ingen skarv i mitten av en dubbelsäng.
Finns i alla komforter och storlekar.

Kontinentalsängen är gjord för att ge dig och din kropp optimal sovkomfort tack vare den fantastiska följsamheten som sängen ger. Den kommer genom att bygga upp sängen med flera lager av resårmadrasser. Det ökade fjäderdjupet gör att trycket mot kroppen minskar.

Det som skiljer kontinentalsängen från ramsäng eller ställbar säng är att kontinentalsängen har ett extra lager Pocket Springs, den främsta sortens fjädersystem. Att vila på lager av Pocket Spring-resårer är att ge sig själv de bästa tänkbara förutsättningarna för god nattsömn. Kontinentalsängen anses ofta vara den mest komfortabla av olika sorters sängar.

Kontinentalsäng är för dig som vill uppnå känslan av att sova i en riktig hotellsäng med många lager av tjocka, fluffiga material för att du ska känna dig riktigt ombäddad när du sover.

Kontinentalsäng kan stå direkt på golvet med upp till ca 15 cm höga sängben, eller i en djupare sängram.

Se alla våra kontinentalsängar.

Ställbar säng

Fler valmöjligheter vad gäller komfort.
Optimal för att hitta perfekta lägen för kroppen.
Kan hjälpa vid snarkningar och ryggproblem.

En ställbar säng är kopplad till ett motorsystem som gör huvudändan och fotändan är höj- och sänkbar, vilket regleras via en medföljande fjärrkontroll.

Läser du mycket eller gillar att titta på TV från sängen, är det praktiskt med en ställbar säng. En ställbar säng kan också vara bra för dig som har möjlighet, och gillar, att ta igen dig en liten stund på dagen. Det kan då vara skönt att reglera viloposition till halvliggande ställning.

Om du ibland har problem med ryggen kan en ställbar säng avlasta och lindra problem med en ömmande rygg. Skulle du bli sängliggande en längre tid är det bra för din blodcirkulation om du kan reglera liggposition, det motverkar ömhet och stela leder. Bland alla olika sorters sängar så är den ställbara sängen den som fått största uppsving på senare år.

Se alla våra ställbara sängar.

Läs mer om olika sorters sängar på thesleepjudge.com